Köteteim

Szeretet szőttes

Életünk olyan, mint egy szőttes, mit minden nap szövögetünk, és az által válik szép színessé, hogy hogyan éljük a mindennapjainkat.

Mikor életünkben sok a szeretet, mert van, ki szeressen bennünket és mi is tudunk őszintén, tisztán szeretni, akkor megélénkülnek a színek azon a szőttesen és mosoly az életünk.

A szomorú, fájdalmas napokon viszont halványulnak a színek és fakó a szőttes.

A kötetben olyan történeteket mesélek el, amiben a főszerep a szereteté, vagy annak hiányáé.

A történeteket olvasva, ha olyan érzése támadna valakinek, hogy ez a történet rólam szól, akkor az talán nem is véletlen, hisz „Az én történetem a Te történeted is lehetne, és a Te történeted bármikor velem is megtörténhet” – vallom.

 

Férfi könnyek

Ötvenkilenc olyan történetet tartalmaz a kötet, amelyben férfiak mesélnek könnyeikről. Azokról a könnyekről, melyről gyakran azt hisszük, hogy nem is léteznek. Ugyanis, ritkán vagyunk szemtanúi annak, hogy egy férfit sírni lássunk. Mennyiben mások az ő érzelmeik, mint a nőké, és miért nem látjuk azokat a bizonyos férfi könnyeket? A szocializáció, az érzelmek, az intelligencia, a szeretet vagy a szeretet hiány milyen szerepet játszik a férfi könnyek kialakulásában? Valóban belénk van kódolva, hogy egy férfi erős és nem sír? A kötet végére talán sikerül ezekre a kérdésekre is megkapni a választ, de az biztos, hogy a történeteket elolvasva, megállapíthatjuk, hogy a férfiaknak is ugyanolyan sok alkalmuk lenne a sírásra, mint a nőknek. Gyakran olyan történetek ezek, melyek olvasása után, azt mondjuk, hogy ilyen nincs, vagy ez olyan, mint egy mese. Az élet írta mesék ezek, melyben ott vannak azok a bizonyos férfi könnyek. Hosszú éveken át gyűjtöttem ezeket a történeteket és hálásan köszönöm azoknak, kik megosztották velem azokat a fájdalmakat, amit gyakran évek vagy évtizedek óta féltve őriztek a lelkükben. Úgy, mint valami drága gyöngyöt, mert beszélni ezekről talán még soha, senkinek nem beszéltek.

Igyekeztem a történeteket úgy foglalni irodalmi, hogy minél hitelesebben tudjam azokat az érzéseket, érzelmeket átadni, amit ők éreztek. A neveket és a helyszíneket megváltoztattam és minden hasonlóság csak a véletlen műve, vagy talán annak köszönhető, hogy hasonló bárkivel, bármikor megtörténhet, vagy meg is történt. A történetek által, talán sikerül jobban megértenünk egymást és ez által, talán kevesebb lesz a bánat és több az öröm és a szeretet.

Lélekajtó

Verses kötet. Érzések, szerelem, szeretet, bánat. Öröm és mosoly. Érzések szavakba szőve, majd verssé formálva. Azért meglepetés ez a kötet, még számomra is, mert soha nem gondoltam, hogy verseket fogok írni és kiadni. Egy, írogató lélek versei ezek. Sokaknak szerzett már örömet és remélem, akik a későbbiekben lapozzák fel, azok sem csalódnak majd.

Történetek kávé mellé

Kávézni hívlak kedves olvasó. Nem egy rohanó kávézásra, hanem egy nyugodt, békés, múltat idéző, terveket szövő pillanatokra. A rohanó világban, egy olyan szigetre hívlak, ahol a gőzölgő kávé illata, nem csak az érzékeinkre hat, de illata lelkünkig ér. Legyen idő kicsit elgondolkodni az életünk minden egyes percén. Néha, keserű, és néha édes ezen ital. Olyan, mint az élet. A kávéd legyen mindig édes. Az életed, szép és boldog. Ezt kívánva hívlak, lapozz bele a kötetbe.

 

A kötetekkel kapcsolatban érdeklődni lehet: lelekkotta@gmail.com

 

 

Analóg óra
óra
perc
másodperc
óra hátlap
Névnap emlékeztető
Ma
Gerda, Marcella
névnap van!
Holnap
Ignác

névnap lesz!

© Minden jog fenntartva.